– A nyílászáró anyaga: lehet fa, műanyag, fa-aluminium hibrid.

– A profil vastagsága: 68, 78, 88, 98mm-es profilokkal dolgozunk. Minél vastagabb, annál jobbak a nyílászáró szigetelő képességei.

– A szigetelőképesség: minél kisebb a nyílászáró hőátbocsájtási tényezője, azaz U-értéke, annál jobban szigetel a nyílászárónk. Ezt a következő tényezők befolyásolják: az üveg U értéke, a profil vastagsága (esetleges kamrák száma) és a profil anyaga.

– A felületkezelés fajtáji: Különböző festékgyártó cégekkel állunk szerződésben. A felületkezelő rendszereik megfelelő alkalmazásával akár tíz (húsz?) éves garanciát is biztosítanak számunkra. Teljesen fedő festést szeretnél, vagy azt, hogy látszódjon a fa erezete? A színek teljes palettája a rendelkezésünkre áll. Lehetséges opció az is, hogy a nyílászárók külső és belső oldala különböző színű legyen.

– A vasalat típusa: A különböző gyártóknak különböző minőségű, így különböző árfekvésű és tartósságú vasalatai léteznek. Személyes egyeztetés után a szakembereink ki tudják ajánlani az elképzeléseknek legmegfelelőbb megoldást.

– A hőszigetelt üveg tulajdonságai: Az üveg lehet kettő vagy három rétegű. Hagyományos, vagy meleg peremes; levegővel, vagy különböző gázokkal töltött; különféle funkcionális bevonatokkal ellátott. A lehetőségek nagyszámú kombinációja mind azt szolgálja, hogy kiválaszthassuk a lehető legmegfelelőbb megoldást.

– Hangszigetelő képesség: A hangszigetelés egy nagyon komplex feladat, de leginkább a nyílászáró anyagán és vastagságán múlnak a decibelek.